Compiled by Jeroen Nijhof.
Please let me know if you find any errors, or if you know of a link that should be included!

Agenda

Een Nederlandse accordeon-agenda, met de NOVAM-agenda, Andere concerten en workshops, en concertagendas elders

NOVAM activiteitenagenda

Op de NOVAM site: De NOVAM activiteitenagenda, met de details van vormingsweekends, workshops, etc.; en een concertagenda met ondermeer concerten van accordeonverenigingen.

Andere concerten en workshops

Masterclass "De Muziek Meester"

Op zaterdag 18 oktober, 2008 organiseert de NOVAM een masterclass "De Muziek Meester" in "De Bron" in Alphen aan de Rijn. Op het programma staan "Vertrek" van Jense Meek, waarin percussie een voorname rol speelt, en "Avondlied" van Alexander Comitas. De masterclass is bestemd voor dirigenten van accordeonorkesten, cursisten en afgestudeerden van de opleiding amateur-dirigent, conservatoriumstudenten, gevorderde accordeonisten, studenten compositieleer, alsmede jonge accordeonisten en slagwerkers. De masterclass word gegeven door dirigent Sergé Latychev en percussionist Lex Bak, met medewerking van accordeonorkest Alphen Opus 2. Aansluitend vind 's avonds een concert plaats waarbij de nieuwe werken worden uitgevoerd. Aanmelding en reservering voor zowel het concert als de masterclass via Hanny van Holland, email: aholland@cistron.nl)

Accordeon-workshop Shanty met zeiltocht door Igor Kuzmin op de Averrechts

Igor Kuzmin en zeilschip Averrechts organiseren een Accordeon-workshop Shanty met zeiltocht op 29 - 31 oktober 2010. De workshop wordt geleid door Igor Kuzmin, en vindt plaats op de Averrechts, in Monnickendam (met een zeiltocht op het IJsselmeer op zaterdagmiddag)

Internationaal Accordeonfestival Hoogezand-Sappemeer

Adri Kruijer organiseert op zondag 14 oktober 2012 het 19e Accordeonfestival Hoogezand-Sappemeer in de theaterzaal van `t Kielzog, Gorecht-oost 157, Hoogezand, aanvang 13.00 uur. Met gastoptredens van: Julie Blocher (Frankrijk), Dieter Holmersma, Gerrit Jansen en Accordéon Mélancolique. Diverse stands aanwezig met nieuw en gebruikte accordeons, hebbedingetjes, riemen, bladmuziek etc. Voor info, of om tickets à € 13,50 te reserveren, zie http://www.accordeonfestivalhs.nl/

Accordeonkamp

Akkordeonkamp is een workshop- (mid-)week voor jeugd en -weekend voor volwassenen. Accordeonkamp 2009 vind plaats in Terwispel, van 27 to 31 juli voor de jeugd en 31 juli tot 3 august voor volwassenen. Docenten: Jorind Jonsemans en Erica Roozendaal.

Festival de Accordeonslag

Het vierde Festival de Accordeonslag is een reeks van evenementen in 20 Nederlandse en Belgische steden, van 25 februari tot en met 3 april, 2011, met concerten, workshops, etc. Optredende artiesten zijn onder andere Kimmo Pohjonens K-Cube, Riccardo Tesi, Renato Borghetti, Stanislav Jusufovic, Deux Accordeons Diront.

Alphen Opus 2

Alphen Opus 2 Alphen Opus 2 geeft op Zondag 2 oktober 2011 een verrassingsconcert in the Paleiskerk in Den Haag.

Het Accordeon

Het 11e festival Het Accordeon (in Dutch) in Deventer word van 11 tot 14 februari 2010 gehouden, met onder andere Frank Marocco, Motion Trio, Petra Berger en Tango Dorado, Riccardo Tesi, Wu Wei, en Carel Kraayenhof met the Orkest van het Oosten,

Accordeonfestival Frisse Wind

Op 28 februari 2009 vind van 12:00 tot 23:00 in De Oosterpoort in Groningen het accordeonfestival Frisse Wind plaats, met optredens en/of workshops van Neptunus, Con Brio, Nederlands Jeugd Accordeonorkest, Mark Söhngen, Bart Lelivelt, Nihad Hrustanbegovic, Brouwer's Akkordeonorkest, Prins Bajaja (7+), Gertie Bruin & Theo Bodewits, Larissa Groeneveld & Janne Rättyä, Nederlands Accordeon Ensemble, Otine van Erp, Marc Pantus & Oleg Fateev, Alexander Poeluev en Sébastien Bertrand & Alain Pennec.

Herfstweek: introductie volksmuziek

laatst gehouden 21 - 27 oktober, 2007 in de Glind, voor o.a. trekharmonika en accordeon. Georganiseerd door de Stichting Volksmuziek Nederland.

Leeuwarder Accordeon Ensemble

Het Leeuwarder Accordeon Ensemble geeft een concert op 1 april 2006

Stichting Folk Groningen

Stichting Folk Groningen organiseert geregeld concerten en workshops.

Nationaal Solistenconcours

Op 22 maart 2009 organiseert de NOVAM in Amstelveen het Nationaal Accordeonconcours voor solisten en kamermuziek. Uiterste inscrijfdatum is 14 februari.

De Oude Remise

in Bad Nieuweschans organiseert iedere derde zaterdag van de maand een Open Podium Accordeon (en trekzak). Iedere tweede zaterdag van de maand is er een jam sessie / open podium folk.

Zydeco Zity

Het internationale Cajun en Zydeco Festival in Raamsdonksveer, 12-14 juni 2009

REL Festival 2009

Het REL Festival 2009 zal op 7 november in Kampen worden gehouden. Overdag zijn er concerten en twee play-in orkesten, geleid door Helmut Quackernack and René te Bogt; 's avonds is er een galaconcert.

SVN Internationaal

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert een worshop SVN Internationaal in de Glind op 6 - 8 juni, 2008 voor "instrumentalisten en zangers die een redelijk niveau hebben en graag willen samenspelen en -zingen.

trad.IT

Folkfestival trad.IT in de Oosterpoort in Groningen, op 10 april 210, met optredens van Bellowhead en Blowzabella.

Trek er es Uut

16 - 20 mei 2011 (het hemelvaart-weekend) in Nijmegen. Cursussen trekzak, van beginner tot vergevorderde.

Harmonika en Accordeontreffen Wessem 2007

vind op 22 september plaats, van 14:00 tot laat (het open podium begint om 23:15..)

Harmonicatrefdag Zuidlaren,

Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2007

Agenda's elders